STIAI DESPRE...?

Albirea dentara

albire dentara
Albire dentara cu lampa zoom

 

Un accesoriu pe care il putem asorta si purta cu mandrie,oricarei tinute,oricarui moment,oricarui anotimp.Despre ce este vorba? Despre zambetul alb si stralucitor,bineinteles.
Cum putem sa-l ”achizitionam”? Printr-o rapida si placuta vizita in cabinetul stomatologic.Bine. Sa vedem ce presupune asta!

Albirea dinților este un tratament estetic foarte solicitat in ultima vreme; ca atare, reprezinta acum o componenta de o importanta considerabilă atât în plan social cât și în cel profesional. De fapt,dinții sănătoși si albi reprezintă una dintre cel mai dorite și mai căutate caracteristici estetice.
Igienizarea dentara
Inainte de a începe oricare metodă de albire, este necesar efectuarea unei igienizari dentare temeinice, pentru a elimina tartrul, placa și eventualele pigmentări externe.in ce consta aceasta igienizare? Bineinteles,este vorba de celebrul detatraj cu ultrasunete,de periaj profesional dar si de Air flow (polizarea unui jet de aer, apă și bicarbonat de sodiu, furnizate de un instrument specific direct pe suprafața dentară),despre care am vorbit deja intr-unul din articole anterioare.
Tipuri de albire
Așa cum era de așteptat, există diferite metode pentru albirea dinților. În general, totuși, dinții pot fi albiti în două moduri: -mecanic (periaj) sau – chimic(cu ajutorul substantelor).
Indiferent dacă este mecanică sau chimică – albirea dinților poate fi de două tipuri: -profesională sau realizata -acasă.
Tratamentul profesional, desigur, trebuie să fie efectuat de medicul dentist în cabinet,în timp ce tratamentul la domiciliu se poate face acasă utilizând anumite produse. Alternativ, vă puteți albi dinții efectuând tratamente combinate (cabinet – acasă).
Albirea profesională
După cum am menționat, procesul de albire profesională trebuie efectuat în clinici stomatologice. Când vorbim de albire profesională,facem referire la așa numita albire efectuată pe scaunul stomatologic prin utilizarea de agenți chimici de albire care pot fi activati sau nu de surse de lumină (cum se întâmplă, de exemplu, în procesul de albire cu lampa) . Bineinteles, albirea profesionistă este mai eficientă decât albirea realizata acasa, în ceea ce privește viteza și gradul de albire obținut.
Mecanismul de acțiune Cum funcționează albirea dinților cu lampa?
Tehnica de albire cu lampa constă în aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen (H2O2) pe suprafața dinților. Același gel, activat de lampa foto, elibereaza radicalii liberi care penetrează smalțul dinților și ajung la moleculele pigmentate ale dinților – responsabile de petele sau de ingalbenirea lor .
Actuala „albire” a dinților este vizibilă imediat după prima vizita in cabinet dar rezultatul final se va vedea dupa 48 ore,timp in care gelul inca actioneaza in favoarea unui zambet si mai alb.
Indicaţii
Albirea dentară obținută cu ajutorul lampii este indicată pentru a îmbunătăți aspectul, culoarea și luminozitatea dinților. După cum știm, unele substanțe pot modifica, culoarea dintelui ,pot provoaca pete hipopigmentate mici și inestetice (negru, galben, roșu) care opacizează întreaga suprafață dentară. Fumatul,inaintarea în vârstă , tratamentele farmacologice (în special antibioticele ) și administrarea anumitor alimente sau băuturi – cum ar fi cafea , ceai, dulce și culori artificiale- sfârșesc prin distrugerea esteticii dinților. Tocmai în aceste condiții, utilizarea lampii constituie una din numeroasele metode indicate pentru albirea dinților. În plus, albirea dentară poate fi efectuată atât pe dinți vitali, cât și pe dinți care și-au pierdut vitalitatea (dinți devitali). În ultimul caz, totuși, procedura este puțin mai complexă și necesită timpi de execuție mai îndelungați
Ce indicații ar trebui să fie urmate după procedură?
După tratamentul pentru albirea dinților, este posibilă o creștere temporară a sensibilității la dinți. Unii pacienți prezintă, de asemenea, o arsură ușoară a gingiilor, care uneori are ca rezultat un disconfort mai pronunțat, dar care se remite spontan.
În cele două zile după albire, se recomandă cu insistență să se evite consumul de alimente care conțin pigmenți (de exemplu, sosuri), băuturi cu culori artificiale, cafea, lemn dulce, vin roșu și ceai negru. Fumătorii, pe de altă parte, ar trebui să se abțină de la fumat cel puțin două zile după tratament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.